Завершився проект "Стартап для мікробізнесів"

17 Декабря 2014 -- Admin

16 грудня 2014 р. в м. Запоріжжя в Будинку ім. Макса Гранта Запорізька обласна громадська організація «Дивосвіт» підвела підсумок та звітувала про реалізації проекту «Старт-ап для мікробізнесів в сільському туризмі», що реалізується в рамках конкурсу «Ми – це місто», ініційованого МК «Запоріжсталь». У програмі взяли участь друзі, учасники та партнери проекту – Анатолій Пустоваров, начальник відділу з питань регіонального розвитку ВАТ «Запоріжсталь», Надія Кучеренко, Голова Антонівської сільської ради, Тетяна Вініченко, Голова Михайло-Лукашевської сільської ради, Анжела Дощенко, начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Запорізького обласного центру зайнятості, Юрій Петраш, представник Запорізького регіонального фонду підтримки підприємництва, Ірина Губенко, Голова Виконавчої ради ГО ЗОТА, Юрій Лукашов, експерт архітектурної майстерні Віктора Лукашова, Олексій Івакін, завідувач сектору туризму Запорізької міської ради, Людмила Шишнова, представник Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради, Клуб для людей з особливими потребами «Рівні можливості», члени ЗОГО «Дивосвіт» та 15 авторів проектів, поданих на Конкурс ідей мікро-бізнесів у сфері зеленого сільського туризму, ЗМІ та ін.
На початку зустрічі були презентовані результати реалізації проекту - а це понад 500 ідей мікро-бізнесів в сільському туризмі, 17 нових вікон Михайло-Лукашівської ЗОШ, 24 проекти, що були підтримані та відтестовані на старт-ап майданчику на базі парку історичних та етнічних періодів "Етносело", отримано більш ніж 600 відгуків та рекомендацій в сфері розвитку сільського зеленого туризму на території Запорізької області, отриманий досвід розповсюджено у ЗМІ та мережі Інтернет.
В ході обговорення результатів учасники проекту презентували свої бізнес ідеї, та те, як вони бачать їх у перспективі. Це - і гончарна справа, і етно еко хенд-мейд, кулінарні майстер-класи, спа-салон, велотури, проведення сімейних та сезонних свят. Було презентовано проект міні-гольф поля та багато ншого. Також говорили і про те, що на базі Михайло-Лукашівської сільської ради було відкрито «Соціальний магазин», який допоможе вирішувати проблеми місцевої громади. 
Наприкінці заходу представники обласного фонду зайнятості та регіонального фонду підтримки підприємництва наголосили на тому, що вони готові і надалі підтримувати та навчати всіх бажаючих створювати власний мікро-бізнес в сфері сільського туризму. А представники туристичних компаній висловили свою зацікавленість в співпраці та залученню туристів до сільського зеленого туризму.
Анатолій Пустоваров, начальник відділу з питань регіонального розвитку ВАТ «Запоріжсталь» відмітив, що дуже приємно, що переможцем став саме цей проект, націлений на розвиток сільських громад Запорізької області, питання розвитку мікро-бізнесу та самозайнятості населення в сільському туризмі, тому що ми усі розуміємо наскільки це важливо у теперішній час. Також він сказав про те, що головним результатом проекту є той факт, що навіть тепер без підтримки донору проект продовжуватиме жити, розвиватись, а створені в рамках проекту мікро-бізнеси, стануть невдовзі самодостатніми.

Tweet